7 vinkkiä turvalliseen grillaamiseen

Kun sää lämmittää, on kaupunkilaisenkin aika kaivaa esiin grillaustarpeet. Lue, kuinka kerrostalon asukas saa kaiken ilon irti grillihetkestä.

Kun ensimmäiset auringonsäteet lämmittävät kasvoja, iskee kunnon grillaushimo. Kaupungissa grillaaminen onnistuu parhaiten talon pihalla, jossa on paloturvallisuuden kannalta parhaat olosuhteet.

SATOn vuokra-asunnon parvekkeella ei saa grillata hiili- eikä kaasugrillillä paloturvallisuussyistä, mutta sähkögrilliä saa käyttää. Ja ehdottomasti saa ja kannattaa hyödyntää myös talon omaa grillipaikkaa.

Yhdessä grillaaminen on kivempaa. Kuvassa Sanni, Joonas ja Sarika grillaamassa. | SATO

Näin luot täydellisen grillihetken

  1. Kirjoita ystävällinen ilmoitus tulevista grillijuhlista ja vie se muiden nähtäville rappukäytävään hyvissä ajoin ennen juhlia. Kohtelias ele parantaa naapurisopua ja saa parhaimmillaan talon muutkin asukkaat liittymään herkutteluhetkeen.
  2. Siirrä oma tai asukkaiden yhteinen grilli varaston suojista pihamaalla komeilevalle grillipaikalle. SATOn asiakaspalvelu neuvoo mieluusti, mikäli kaipaat grilliherkkuja, mutta talosi pihalla ei ole grillikatosta.
  3. Tuo grillipaikan läheisyyteen ämpärillinen vettä ja sammutuspeitto, jotta pienet sattumukset saadaan taltutettua heti alkuunsa. Grillailun lopuksi kannattaa hulauttaa vettä hiiligrilliin hiilloksen sammuttamiseksi.
  4. Huolehdi, että lasten pienet sormet ja lemmikkien tassut eivät kurkota grilliin, vaikka siellä näkyisi suussa sulavia herkkupaloja. Perheen pienimmät voivat rauhassa odotella grilliruoan valmistumista leikkien äärellä.
  5. Ota yhteyttä SATOn asiakaspalveluun, jos huomaat puutteita grillin varustelussa tai kunnossa. Näin takaat mukavan grillihetken myös naapureillesi.
  6. Nauti grillin loimusta koko grillailun ajan, jotta tuli ei pääse roihahtamaan katseilta salaa. Pihamaa onkin oiva paikka syömiseen, jolloin grilli on kaiken aikaa näköetäisyydellä.
  7. Siisti grillipaikka yhteistuumin koko seurueen kanssa, niin kenenkään ei tarvitse yksin kiillottaa ritilää tai kiikuttaa roskia jätekatokseen.

Muista kotitalon yörauha klo 22-7, vaikka kesäyön valoisuus houkuttelisi ilakoimaan isolla äänellä myöhäänkin.